Strategjitë e Lotarisë sipas Matematikës dhe Argëtimit të Lojërave të Përgjegjshme

L
Përshkruhet një formular i rrëshqitjes për një llotari, me disa numra të kryqëzuar duke përdorur një laps.

A keni dashur ndonjëherë të kishit një makinë magjike që bën parashikime llotarie?

Tërhiqeni levën me dorë. Ju dëgjoni se makineria fillon të funksionojë, të trokasë dhe të kërcejë. Dhe pas disa minutash, numrat dalin para jush.

Ju kopjoni numrat. Dorëzoni biletën tuaj te arkëtari. Zgjohesh të nesërmen në mëngjes, dhe voila - TI FITON!

Dhe ajo që vjen më pas është një proces i thjeshtë shpëlarjeje dhe përsëritjeje dhe raste të panumërta të "WOO-HOO!" momente dhe pa ndërprerje bollëk.

Tingëllon frikshëm. A nuk është kështu?

Fatkeqësisht, të fitosh në një lojë lotarie nuk është aq e lehtë. Asnjë makinë nuk është shpikur ende për të bërë parashikime llotarie.

Pra, ndërsa ajo makinë magjike nuk ekziston, matematika mbetet mjeti i vetëm për t'ju dhënë mundësinë më të mirë për të fituar lotarinë.

Matematika dhe Parashikimet e Lotarisë

Parashikimet e lotarisë, formula fituese e matematikës dhe një plan i thjeshtë loje. Imazhi tregon formulën e probabilitetit dhe formulën e koeficientëve binomialë. Këto dy formula janë të dobishme për ndërtimin e një strategjie solide për çdo lojë llotarie.

Kam kryer studime për shumë lojëra llotarie në mbarë botën. Hulumtimi im fokusohet në përcaktimin se si sillen topat e lotos bazuar në teorinë e probabilitetit.

Ishte një përvojë që të hapte sytë.

Zbulova se kombinimet e lotos nuk krijohen në mënyrë të barabartë. Dhe unë kam parë se sa mediokër janë lojtarët e lotarisë me strategjinë e tyre të përzgjedhjes së numrave.

Në fund të fundit, zbulimi im më befasues është se shortet e lotarisë ndjekin një sjellje të parashikueshme të bazuar në ligjin e numrave të mëdhenj. Dhe unë mund të provoj se duke përdorur shortet aktuale të shortit me ndihmën e matematikës kombinuese dhe teorisë së probabilitetit.

Unë jam këtu për të ndarë rezultatet e të gjitha studimeve të mia kombinuese dhe të probabilitetit mbi lojërat e lotarisë.

Harrojini numrat e nxehtë. Ata nuk punojnë sipas matematikës.

Mos i shpenzoni paratë tuaja për numra me fat, parashikime psikike, interpretim ëndrrash, leximin e horoskopit, ligjin e tërheqjes dhe besime të tjera të shumta supersticioze.

Më ndiqni në këtë sipërmarrje. Pasi të dini se si funksionon llotaria nga një këndvështrim matematikor, do ta shikoni lotarinë në një këndvështrim të ri.

Të luash llotarinë nuk mund të jetë kurrë kaq argëtuese. Argëtimi fillon me procesin e përzgjedhjes së numrave. Dhe nuk ju nevojitet një diplomë matematike për të qenë një lojtar i zgjuar loto. Unë do t'ju ofroj një kalkulator llotarie. Gjithçka llogaritet dhe paraqitet në një pjatë argjendi në anglisht të thjeshtë.

Pa bazën matematikore, gjithçka që them nuk do të ketë shumë kuptim për ju. Lexoje timen udhëzues falas dhe zbuloni formulën fituese të lojës së lotarisë duke përdorur matematikën kombinuese dhe teorinë e probabilitetit.

Nëse nuk jeni ende gati të zhyteni në detajet matematikore, mund të filloni me këtë artikull: Si të fitoni llotarinë sipas matematikës.

Shpresoj që të fitoni lotarinë së shpejti!

Sinqerisht,

Edvin Hiltner

Tregimet e fundit

Si të fitoni llotarinë sipas matematikës

H

Fitimi i lotarisë është një moment që të ndryshon jetën. Merrni atë një fitore të mirë dhe jeni gati. Por si të fitoni lotarinë? Meqenëse një buton magjik nuk është i disponueshëm, matematika mbetet mjeti i vetëm për të ndihmuar. Por, përpara se të diskutojmë lajmin e mirë, më lejoni të flas për lajmin e keq fillimisht. Pasi të kuptoni pengesën që ju pengon të fitoni, zhvilloni një strategji të arsyeshme loto që...

Formula e Lotarisë Fituese duke përdorur matematikën

T

Po kërkoni një formulë fituese të lotarisë? Epo, matematika mbetet e vetmja zgjidhje e arsyeshme ku mund të mbështeteni. Ja se si ta fitoni lojën - bëni një zgjedhje inteligjente dhe gaboni më pak. Këtu do të zbuloni realitete logjike që rrjedhin nga parimet e provuara të teorisë së probabilitetit, kombinatorikës dhe ligjit të numrave të mëdhenj ose LLN. Unë do të provoj gjithçka duke përdorur rezultatet aktuale të lotarisë...

Një Lotari vërtet e rastësishme me një rezultat determinist

A

Është e vështirë të fitosh në një llotari vërtet të rastësishme. Fillimisht, rastësia e tij mund të jetë një pengesë, por kur e shikoni thellë, mund të jetë një gur hapi për ju si lojtar loto. Ju gjithashtu mund të jeni mirënjohës që lotaria është vërtet e rastësishme. Një ide u shfaq mbi kokën time. Nëse ka një foto që përshkruan rastësinë e lotarisë, si do të dukej...

Llogaritësi i Lotarisë: Një udhëzues matematikor përtej përzgjedhjes së numrave

L

Një rrotë llotarie nuk mjafton, ju duhet një kalkulator i avancuar i lotarisë që mund të ndajë kombinimet më të mira nga ato më të këqijat. Me një kalkulator, nuk ju nevojitet një aftësi e shkëlqyer matematikore për të njohur kombinimet që do t'ju japin avantazhin më të mirë për të fituar. Megjithatë, llogaritësit nuk krijohen në mënyrë të barabartë, dhe përdorimi i atij të gabuar do t'ju çojë vetëm në më shumë dështime sesa suksese.

Këshilla për Lotarinë – Çfarë funksionon dhe çfarë jo

L

Disa këshilla për lotarinë në internet janë këshilla thelbësisht të këqija. Nuk është e lehtë të fitosh llotarinë. Kjo është e gjithë e vërteta. Probabiliteti që të fitoni shortin e radhës është pothuajse si të dëshironi një mrekulli. Nëse luani llotarinë pavarësisht nga shanset e tmerrshme, mund ta luani si duhet. Pra, unë gjithashtu mund të ndaj dy centët e mi nga një këndvështrim matematikor. Këshillat më të mira të lotarisë...

Si të fitoni Powerball sipas matematikës

H

Jeni kurioz se si të fitoni Powerball? Nëse po, më lejoni t'ju tregoj disa mite të zakonshme dhe të prezantoj një strategji të fuqishme të bazuar në matematikën kombinuese dhe teorinë e probabilitetit. Bëhuni gati për të fituar një avantazh të favorshëm pavarësisht rastësisë së natyrshme të Powerball - shpjeguar në anglisht të thjeshtë. Analiza ime e lojës Powerball tregon se një grup kombinimesh shfaq një sukses të jashtëzakonshëm nga dështimi...

Si të fitoni mega miliona sipas matematikës

H

Të dish se si të fitosh Mega Millions përfshin një zotërim të matematikës kombinuese dhe teorisë së probabilitetit. Ekzaminimi im i lojës zbulon se, nga 56 grupe kombinuese, dy shfaqin një raport dukshëm të lartë suksesi ndaj dështimit, edhe pse secili kombinim teorikisht ka një shans të barabartë për të fituar. Ky artikull shqyrton një strategji matematikore që fokusohet në raportet e suksesit ndaj dështimit. Por para se të arrijmë...

Si të fitoni loto 6/49 sipas matematikës

H

Një lojë lotarie vërtet e rastësishme i bindet diktatit të probabilitetit. Prandaj, për të mësuar se si të fitoni Lotto 6/49, duhet të kuptoni se si sillen topat në një barazim të rastësishëm dhe rezultatin e mundshëm të lojës sipas ligjit të numrave të mëdhenj. Ky artikull do të eksplorojë strategjitë matematikore që mund të aplikoni për të marrë goditjen më të mirë të mundshme. Besëtytnitë, numrat me fat, numrat e nxehtë dhe të ftohtë dhe psiqika juaj...

Si të fitoni Euromilionë sipas matematikës

H

Jeni kurioz se si të fitoni Euromillions? Nëse po, ndaloni përdorimin e statistikave dhe filloni të përdorni matematikën kombinuese dhe teorinë e probabilitetit për të kuptuar se si sillen topat në një barazim të rastësishëm. Nga të kuptuarit e gjasave deri në zgjedhjen e kombinimeve më të mira, ne do të eksplorojmë njohuri të vlefshme në shkencën e bërjes së zgjedhjeve inteligjente ndërsa pastrojmë disa mite dhe bestytni të zakonshme. Gati për...

Si të fitoni Eurojackpot sipas matematikës

H

Po kërkoni këshilla se si të fitoni Eurojackpot? Më pas, ndaloni përdorimin e statistikave dhe filloni të përdorni matematikën kombinuese dhe probabilitetin. Ky udhëzues do të tregojë se si funksionon loja dhe si të kapërcehen sfidat e zakonshme. Injoroni mitet e zakonshme dhe përdorni matematikën për të bërë zgjedhje inteligjente. Le të zhytemi brenda. Shanset e EuroJackpot-it Një lojë me format 5/50 ka 2,118,760 kombinime të mundshme. Megjithatë, duke fituar...

Si të fitoni Tattslotto sipas matematikës

H

Dëshironi të mësoni se si të fitoni Tattslotto? Nëse po, më lejoni të shpjegoj një strategji matematikore që funksionon. Për më tepër, ne do të sqarojmë disa mite dhe bestytni të zakonshme rreth lojës. Përpara se të diskutojmë për pjesën e mprehtë, së pari duhet të kuptojmë shanset për të fituar lojën dhe sfidat e lidhura me të. Njohja e rregullave është thelbësore, kështu që ne mund të bëjmë zgjedhje më të zgjuara në vend që të zgjedhim numrat...

Si të fitoni Loton në Mbretërinë e Bashkuar sipas matematikës

H

Të mësosh se si të fitosh Lotton në Mbretërinë e Bashkuar kërkon të kuptuarit e teorisë kombinuese dhe të probabilitetit. Analiza ime e Lotto 6/59 në Mbretërinë e Bashkuar tregon se tre grupe kombinuese shfaqin një raport të favorshëm suksesi ndaj dështimit pavarësisht se të gjitha kombinimet kanë probabilitet të barabartë. Ky artikull eksploron një strategji matematikore të bazuar në këto raporte të ndryshme suksesi ndaj dështimit midis grupeve kombinuese. Por më parë...

Postimet e fundit